KKK
Airsoft replikad ja nende tüübid
tagasi
Saabuv airsoft üritus
vaata
airsoft ürituse pilt
Kuupäev: 04.05.2024
Koht: Haapsalu
Kogunemine: 9:45
Briifing: 10:45
Ürituse algus: 11:00
Pilet
10.00€
Osalejad
6/100
VAATA

Airsoft replikad ja nende tüübid

faq image

Snaiper relvad on airsofti maailmas ühed kõige ikoonilisemad ja neid kujutatakse sageli youtube videotes ning filmides. Snaiper relv võimaldab sul olla kaugel varjatult ja täpseid laske teha. Kuid olge ettevaatlik, sest snaiper relva kasutamine nõuab kannatlikkust, täpsust, osavust ja iga lasu jaoks pead uuesti vinnastama. See sobib mängijatele, kes naudivad vaikset ja strateegilist mängustiili ning eelistavad olla varjatud ja kaugel vastastest.

Poolautomaatne relv võimaldab sul olla rohkem mobiilne ja aktiivne mängu käigus. See on hea valik mängijatele, kes eelistavad kiiret ja dünaamilist mängustiili ning soovivad olla liikuvamad ja kiiremad kui snaiper relvaga mängijad. Poolautomaatse relva eeliseks on ka suurem laskemoonavaru, mis võimaldab sul rohkem laske teha enne, kui pead relva uuesti laadima.

Kui räägime automaadist, siis see on üks mitmekülgsemaid ja populaarsemaid airsofti replikaid. Automaatrelvad pakuvad kiiret ja järjepidevat tulejõudu ning võimaldavad mängijatel katta erinevaid olukordi nii lähikontaktis kui ka kaugemalt tulistades. Nende relvade eeliseks on ka suurem salv võrreldes snaiperrelvadega, mis võib olla kasulik pikaajalistes lahingutes või kui pead käsitlema suuremaid vastaste rühmasid. Automaadid on ka suurepärased valikud mängijatele, kes eelistavad kiiret ja dünaamilist mängustiili ning soovivad olla võimalikult efektiivsed erinevates olukordades nii väljas kui hoonetes.

Püstol on kompaktne ja kerge ning sobib suurepäraselt mängijatele, kes eelistavad lähikontakti ja kiiret reageerimist. See võimaldab sul hiilida vastastele lähemale ja teha ootamatuid rünnakuid, üllatades neid ootamatult lähedalt. Püstol on hea valik ka mängijatele, kes naudivad hoonetes või väikestes aladel mängimist, kus pikamaalaskmine ei pruugi olla võimalik.

Kuulipilduja on viimane väljapääs, mis võib olla suurepärane valik, eriti kui soovid mängida toetava rolli ja pakkuda katet oma meeskonnakaaslastele. Kuulipilduja suudab kiiresti ja pidevalt tulistada, mis võib olla kasulik suuremate vastaste rühmade vastu võitlemisel. Ehkki selle täpsus võib olla pisut madalam kui teistel relvatüüpidel, võib selle suur tulekiirus ja mahukas salv aidata sul mängus olulist rolli mängida.

Lisaks on mitut tüüpi relva variante nagu näiteks: AEG, HPA, EBB, GBB, CO2 ja gaas

AEG on lühend, mis tähistab Automatic Electric Gun. See on kõige levinum relvatüüp airsoftis ning töötab elektrilisel jõul. AEG relvades kasutatakse aku jõudu, mis käivitab elektrimootori. Mootor käivitab sisemise vedru mehhanismi, mis surub õhu kolbi ja propageerib kuuli läbi toru. AEG relvad on sageli poolautomaatsed või täisautomaatsed ning neid on saadaval erinevates mudelites ja konfiguratsioonides, sealhulgas püssid, püstolid ja kuulipildujad. AEG relvad on populaarsed oma mitmekülgsuse ja taskukohasuse poolest ning neid saab hõlpsasti kohandada erinevatele mängustiilidele ja eelistustele.

HPA on teine levinud jõuallikas airsofti relvades, mis kasutab suruõhku. HPA süsteemis kasutatakse tavaliselt paaki (0.3 - 1.5l), mis sisaldab suruõhku, ning regulaatorit, mis juhib õhu väljundit ja rõhku. Õhk surutakse läbi voolikute ja jõuab relva pneumaatilise süsteemi, mis propageerib kuuli läbi toru. HPA süsteemid võimaldavad mängijatel täpsemat jõudlust ja täpsemat tulistamist võrreldes AEG relvadega ning neid saab kohandada vastavalt kasutaja eelistustele. HPA süsteem on küll kallim kui AEG, kuid nendele, kes plaanivad airsoftiga pikemalt ja järjepidevamalt tegeleda, on HPA hea valik. See on seetõttu, et elektroonilisi komponente on minimaalselt või puuduvad täiesti, mis võimaldab nendega mängida igal ajal, igas olukorras ja igaa ilmaga.

EBB relvad kasutavad elektrit, et simuleerida pärast iga lasu tagasilööki ehk "blowbacki", mis annab relvale realistlikuma tunnetuse. Kuigi EBB relvad ei ole nii realistlikud kui gaasiga töötavad relvad, pakuvad nad siiski suuremat realismi kui tavalised AEG relvad.

GBB relvad kasutavad gaasi kui jõuallikat ning neil on tõeline tagasilöök pärast igat lasku. See annab relvale suurema realismi ja tunnetuse ning muudab mängukogemuse dünaamilisemaks ja põnevamaks. GBB relvad on sageli eelistatud realismi armastavate mängijate poolt, kuid võivad olla vähem jõudluse ja tõhususe poolest võrreldes teiste jõuallikatega. GBB relvadele on ka raske leida lisa salvesi ja varuosi.

CO2 relvad kasutavad süsinikdioksiidi (CO2) kui jõuallikat ning pakuvad tavaliselt suuremat jõudu ja tagasilööki võrreldes gaasiga töötavate relvadega. Need on populaarsed valikud mängijatele, kes tahavad tagasilöögi tunnetust püstolit kasutades.

Gaasiga töötavad relvad kasutavad suruõhku, propaani või muud gaasi kui jõuallikat. Need relvad pakuvad suuremat realismi ja tagasilööki ning on populaarsed valikud mängijate seas, kes hindavad realistlikku mängukogemust ja tagasilööki "blowbacki" pärast iga lasu. Vastavalt ilmale tuleb valida ka sobilik gaas mis töötaks antud temperatuuril.